Pillen in hartvorm

Pills, pills, pills

Pillen in hartvorm

Ik verwonder me over het feit dat één heel kleine pil zoveel met je kan doen. Met je hersenen kan doen. Eigenlijk is dat toch best beangstigend ook? Hoe kan zo’n chemische pil, bestaande uit blijkbaar allemaal microscopisch kleine stofjes, iets in je hersenen veranderen? Ik vind het bi-zar.

Zo’n drie weken geleden werd mijn dagelijkse sertralinedosis verhoogd met 25 mg, naar 75 mg. Afgelopen dinsdag was ik bij de psychiater (weer eens een nieuwe, voor de verandering. Wel een aardige vrouw btw.), en toen hebben we besloten dat ik naar 100 mg per dag zou gaan. Dus ik slik nu inmiddels al drie dagen 100 mg.

Toen ik twee jaar geleden begon met het slikken van 50 mg sertraline, had ik in het begin het idee dat het wel aansloeg. Alleen daarna weet je niet of het nou nog helpt of niet. Na de verhoging naar 75 mg merkte ik echter opnieuw verschil. Ik deed dingen die ik eerder niet deed. Of ja, ik deed ze wel, want hee, ik doe alles, maar ik deed ze nu met iétsjes meer gemak. Ik ben benieuwd wat de 100 mg voor me gaat betekenen.

Een verhoging van de sertralinedosis is het enige dat heel misschien nog kan leiden tot een afname van mijn dissociaties. Door de sertraline nemen mijn angsten af, en daardoor hopelijk ook mijn disso’s. Verder zijn de oplossingen, zoals al eerder gemeld, op. Deze nieuwe psychiater legde het allemaal best goed uit en dacht goed hardop mee. Ik moet nu een paar weken kijken hoe het met de 100 mg gaat. Als ik echt denk ‘wow, ik merk verschil en het voelt goed!’, dan kan ik op de 100 blijven. Als ik echter niet veel verschil merk, moet ik na 2/3 weken naar de 150 mg gaan.

Ik ben mijn hele leven anti-pillen geweest; zo ben ik opgevoed en daar sta ik zelf ook volledig achter. Alleen deze keer is het anders: ik wil álles doen om mijn disso’s te laten verminderen. Álles doen om ietsjes beter en fijner te kunnen leven. Dus dan maar aan de pillen, hoeveel milligram het dan ook is. Als het helpt, doe ik het. En of ik nou 100 mg slik of 150, dat maakt dan ook niet zoveel meer uit.

 

Volg je me al op Facebook en/of Bloglovin?

Beat My Fears

Beat My Fears

4 gedachten over “Pills, pills, pills

  1. Ik ben anti-pillen, zolang het zelf lukt. Wanneer het je gewoon echt kan helpen vind ik het een beetje onzin om het niet te doen. Je hoeft er niet altijd aan vast te zitten, maar het kan je wel een steuntje in de rug bieden wanneer je het nodig hebt.
    Dapper en goed dat je er destijds toch aan bent begonnen. Ik hoop dat de ophoging je nu gaat helpen!
    Liefs

  2. Ik ben zelf ook anti-pil opgevoed, maar ik vind het heel dapper dat je besloten hebt om toch voor medicijnen en verhoging te gaan. Uiteindelijk vind ik gezondheid toch belangrijker dan mijn waarden. Ik ga waarschijnlijk binnenkort ook aan de medicijnen namelijk

    1. ja dat vind ik dus ook. Als verder niks helpt, en pillen wel, dan toch echt liever aan de pillen dan me nog langer rot voelen hoor. Hopelijk gaan ze voor je werken Carlijn! :)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *