vogels in de lucht

Column Sylvia Witteman

Journaliste en columniste (voor de Volkskrant) Sylvia Witteman schreef een tijd geleden een column over hyperventilatie en angsten. Háár hyperventilatie en angsten. Ik vind het knap dat ze er zo open over durfde te zijn. Deze alinea eruit vond ik de spijker op zijn kop:

Want aan hyperventilatie ga je niet dood, al lijkt het er vaak verdomd veel op, en aan angststoornissen ook niet, al krijg je er vaak wel zin in, lekker dood zijn, verlost van die wurgende paniek, maar nee, zulke dingen mag ik niet zeggen, er zijn kinderen bij. Trouwens, er is best wat aan te doen. Zo wil een liedje neuriën nog weleens helpen, schijnt het. Of een kauwgompje kauwen. Ha! Ja, serieus, dat soort tips krijg je dan en ik heb ze, in mijn wanhoop, nog allemaal geprobeerd ook.

Klik door voor de column.

witteman

3 gedachten over “Column Sylvia Witteman

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *