Verwonderingen

Vraagteken verwondering

Er zijn verschillende dingen waar ik me over verwonder. In deze post deel ik er een paar met jullie.

1. ‘Vega vlees’
Hóe kan het dat vegetarische ‘vleeswaren’ voor op brood bijna hetzelfde smaken als ‘gewone’ vleeswaren? Zoals filet americain: het ruikt hetzelfde, het proeft vrijwel hetzelfde en de structuur is hetzelfde. Hoe kan dit?? Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld kipfilet en boterhamworst. En ook voor de heerlijke saucijzenbroodjes van De Vegetarische Slager. Ik vind dat echt heel raar, dat je met plantaardige ingrediënten een vleesproduct bijna een-op-een na kunt maken.

2. Plastic tasjes
Ik verwonder me echt over het feit hoeveel mensen in de winkel een plastic tasje willen, terwijl ze gewoon een tas bij zich hebben. Ik ben zelf bijna extreem milieu-minded, wat betreft afvalscheiding en plastic etcetera. Ik weet dat niet iedereen zo denkt of wil denken of kán denken. Maar mensen, come on: als je lippenstift koopt, en een grote boodschappentas bij je hebt, en dan tóch een plastic zakje wil ‘omdat het anders kwijt raakt in die grote tas’… Of omdat je nog verder gaat winkelen en het niet fijn vindt als de producten dan in je eigen tas zitten. Ook al heb je het bonnetje. En verkoopt die andere winkel deze producten helemaal niet. Of omdat het voor iemand anders is ‘en ik het dan zo bij elkaar af kan geven’. Poeh hee, die moeite die het inderdaad kost om het uit je eigen tas te halen.
Ik ben blij als het januari 2016 is en gratis plastic tasjes niet meer mogen worden meegegeven. Ben alleen benieuwd hoe dat in de praktijk gaat zijn.

3. Meisje/vrouw
Wanneer noem je iemand een ‘meisje’ en wanneer een ‘vrouw’? Ik weet het echt niet. Is het raar om iemand op haar 30e nog meisje te noemen? Maar als ik het op mezelf betrek: ik zou mezelf dus echt never al een vrouw noemen. Dat klinkt zo ouwelijk en volwassen en alles. Maar ‘meisje’ is weer zo jong en speels. Er zou een tussenwoord moeten komen mijns inziens.

4. Planten
Hoe kan een hele plant met groente of fruit uit één zo’n heel klein zaadje groeien?? Hoe weet hij dat hij tomaten moet gaan ontwikkelen, en hoe die eruit zien? Hoe kan dat allemaal in dat microdingetje zitten? Dit is vrijwel hetzelfde als hoe een baby groeit in de buik. Hoe the fuck is dat mogelijk?

Heb jij ook verwonderingen of vragen die je bezighouden?

 

4 gedachten over “Verwonderingen

  1. “Jongedame” als tussenwoord? ;-) Nee, dat woord vind ik vreselijk. Er is inderdaad niets tussenin, maar zoals je schrijft is meisje zo jong en vrouw zo… oud. Lastig!
    Eigenlijk zijn dit voor mij ook wel vragen die mij bezig houden!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *