Twijfels.

Fokke en Sukke

Allereerst: bovenstaande foto heeft niets met dit tekstje te maken, maar ik kon even geen andere bedenken ;-). En Fokke en Sukke zijn nou eenmaal tof, en helemáál als het een voor jou persoonlijk getekende is.
Maar: twijfels. En wel over mijn blog. Welke kant wil ik ermee op? Mijn doel was vanaf het begin eigenlijk om open over mijn dissociaties en andere psychische klachten te praten (oke, te typen dus), zodat anderen met disso’s er misschien iets aan hadden, en onwetenden er wat meer over te weten zouden komen.

Mijn plan was ook om dingen uit de media over disso’s en angsten en dergelijke op mijn site te plaatsen. Ik heb ook al de afgelopen jaren aardig wat verzameld uit de media, en er staan verschillende conceptblogs daarover tussen mijn berichten. Maar op een of andere manier vind ik dat toch niet passen bij de manier waarop ik nu mijn blog neerzet. Wat ik wel jammer vind, want mijn droom (oké, niet lachen, en hij komt waarschijnlijk niet uit, maar you gotta dream big) is uiteindelijk over een aantal jaar de GGZ te adviseren, of althans, dat zij ook iets met mijn blog doen en er wat aan hebben, en uiteindelijk wil ik een magazine beginnen voor mensen met een psychische kronkel zoals ik ;-).
Lijkt me erg moeilijk om dit te laten slagen, maar dan weet ik dus naar welk einddoel ik eigenlijk wil werken, en wat mijn passie is. Maarrrrrr.. dan zit ik dus ermee wat mijn site uit moet stralen. Ik kwam vandaag toevallig op mijn oude site terecht (http://beatmyfears.wordpress.com ). Daar plaatste ik zo’n 2,5 jaar geleden mijn laatste blog. Bij de beschrijving van de site ging het echter vooral over daadwerkelijk mijn fears beaten, en mijn angsten. Die opzet straalde wel duidelijkheid uit in ieder geval.

Ik twijfel of ik een nieuwe layout wil, een wat strakkere. En of ik dan misschien drie tabjes moet gebruiken ofzo: een persoonlijke, eentje over disso’s en eentje over angsten. ‘Probleem’ is dan alleen dat die over disso’s of angsten ook vaak persoonlijk zijn, dus waar laat je die dan onder vallen? En voor de navigatie en het leesgemak lijkt het me ook niet echt een topidee.
Of moet ik mijn site juist minder persoonlijk maken? Foto weg etc. en meer anoniem bloggen? Maar persoonlijkheid in een site vind ik zelf juist leuk.

Maar ik heb nu het idee dat er wel iets moet veranderen, maar ik weet gewoon niet zo goed wát precies. Hebben jullie misschien tips of ideeen?

 

Volg je me al op Facebook en/of Bloglovin om op de hoogte te blijven van nieuwe posts? Zou ik leuk vinden!

Beat My Fears

Beat My Fears

 

6 gedachten over “Twijfels.

 1. Ik vind je lay-out mooi, strak en persoonlijk!
  En zo een droom vind ik niet gek hoor. Een paar jaar geleden ben ik goed geholpen door een bedrijf dat jongeren met ‘beperkingen’ weer aan het werk krijgt. Sindsdien wil ik ook wat in die richting gaan doen!

 2. Hmm, lastig is dat dan eigenlijk hè… Misschien is het goed om een middagje te brainstormen en af te strepen wat je in ieder geval níet op je blog wil. Dan weet je dat alvast.
  Je zou ook meer kunnen werken met tags, dat als het een persoonlijk verhaal is over angst, je daar een tag van gebruikt en als mensen daarop klikken, dan komen ze bij meerder artikelen die daar over gaan.
  En qua, lay-out. Ik vind persoonlijk dat je zelf al een hele mooie lay-out hebt! En je hebt linksboven al linkjes naar de verschillende onderwerpen! Misschien kan je dan nog een linkje erbij doen met uit de media ofzo, dat je die artikelen bespreekt. Al vind ik het het leukst als het ook persoonlijk blijft!
  Succes met je twijfels en hopelijk kom je er snel uit! :) Niet vergeten, het is jouw eigen blog, dus jij mag gewoon doen en laten wat je wilt. Je kan het later altijd weer (terug)veranderen als je merkt dat het zo niet werkt!

  1. thanks voor de tips! Zo’n tagsysteem heb ik al :) wat betreft de angst en disso-blogjes dan.
   Ik heb wel op een groot wit papier wat gebrainstormd over over welke onderwerpen en subonderwerpen ik het op mijn blog wil hebben.

   Ik vind mijn layout ook wel mooi op zich, maar ik heb hem al zolang (nou ja 2 jaar ofzo nu :P terwijl ik dus bijna niet heb geblogd in die jaren maar goed), maar ik wil hem toch iets strakker want dat vind ik toch mooier op andere sites. Maar heb hem nu al klein beetje aangepast :) achtergrond nu ook wit, en ander lettertype. Vind het zo al wat beter ogen.

   Ja dat is waar! Goeie :) thanks :)

 3. Ik zou inderdaad gewoon uitproberen. Je merkt het al snel als het niet werkt. Ik ben er ook nog steeds niet over uit hoe ik mijn blog wil vormgeven.
  En in de GGZ wordt de rol van ervaringsdeskundige steeds belangrijker dus helemaal geen gekke droom!

 4. Ik vind eigenlijk dat je een hele mooie droom beschrijft! Lijkt me er eentje om voor te gaan.
  En oké, een advies: volg je hart. Ik weet dat het onwijs cliché is, maar doe waar jij je goed voelt qua blog. Ik denk namelijk dat het belangrijk is om iets uit te stralen met je blog, een stukje van jezelf. Dat trekt!
  (Je layout is trouwens leuk! Wou ik nog even zeggen haha)

  1. ah thanks voor het compliment! En je hebt ook zéker gelijk maar ik weet nu even niet wat m’n hart zegt hahaha, dat is het. Maar ben nu na wat veranderingen al wat meer tevreden.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *