Sportschool

halters

Tot een paar maanden geleden vond ik de sportschool nog onwijs eng. Tijdens de sociale angstgroep stond ‘naar de sportschool gaan’ als een van de laatste (dus engste) punten op mijn angsthiërarchie. En toen de groep ophield, begin maart, zag ik mezelf ook zéker niet binnen twee maanden aan de fitnessapparaten staan. Maar het leven kan raar lopen. Angsten kunnen raar lopen. En zo meldde ik mij op 30 april aan bij de nieuwe vestiging van Fit For Free, hier in de buurt.

En wat valt het mee! Of beter gezegd: wat vind ik het fijn! Ik kan me niet meer voorstellen dat ik hiér bang voor was. Of waarvoor ik dan eigenlijk bang was. Of ja, dat kan ik me nog wel indenken, wat het was. En buiten de sportschool heb ik die angst nog steeds, al wordt die ook stukje bij (heel klein) stukje minder. Maar binnen de sportschool heb ik hem vrijwel niet. Niemand die echt op je let, het maakt niet uit hoe (bezweet ;-)..) je eruitziet, hoe wit of dik je benen zijn, of hoeveel kilo je aan het heffen bent. Ik vind het echt waar heerlijk om aan mijn lichaam te werken en te voelen dat je wat aan het dóen bent. Na het sporten voel ik me superlekker. En trots.

Ik vind cardio niet leuk. Sowieso niet (te saai), maar ook vanwege mijn ene angst niet. Maar toch begin ik elke sportsessie op de loopband, als warming-up. Met soort snelwandelen hoor, hardlopen gaat m’n angst nog iets te ver ;-). De loopband is het enige waar ik nog niet echt lekker in m’n vel zit, maar hee, dat doe ik dus als eerste, dus dan zit het er ook weer snel op. Daarna wat apparaten en oefeningen met dumbbells. Om af te sluiten met roeien. Ja, óók cardio, maar dit gaat prima, en vind ik ook nog best oké om te doen. Ik vind het zelfs jammer dat ik vaak mijn gewenste drie keer in de week niet haal, vanwege mijn werk en het hebben van een dalurenabonnement. Meestal blijft het bij twee keer. Ik vind het nu gewoon ook niet erg meer om om 11 uur pas te beginnen met werken, want dan kan ik van tevoren nog even sporten.

Wie had dat drie maanden geleden ooit gedacht??

Volg je me al op Facebook en/of Bloglovin om op de hoogte te blijven van nieuwe posts?

Beat My Fears

Beat My Fears

7 gedachten over “Sportschool

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *