pillen

Artikel: Verslaafd aan oxazepam

pillen

 

Toen ik twee jaar oxazepam meekreeg bij de psych, uit voorzorg om de eerste tijd met sertraline (en haar bijwerkingen) door te komen, besloot ik het eerst zonder te proberen. Oxa is verslavend. Oxa is ontzettend verrot spul, dat ik liever niet wilde gebruiken als het niet echt héél erg noodzakelijk was. Ik kwam de eerste weken met sertraline door, zonder oxa dus. Ik weet niet meer hoe ik er bij kwam, maar toen ik in september 2013 met Ajax naar Barcelona ging, besloot ik oxa in te nemen, voor mijn vlieg- en reisangst. En het werkte. Het werkte!!


Sindsdien gaat oxa mee op al mijn tripjes, maar zoals jullie weten heb ik het het laatste tripje, naar Krakau, helemaal niet hoeven gebruiken. Hóe trots kun je zijn :).

Maar oxa, ik ben alsnog wel blij dat het bestaat. Maar ook blij dat ik de keuze heb gemaakt het niet standaard te gaan slikken. Hoe verslavend het werkt, kun je lezen in het volgende artikel. Het stond in het Volkskrant Magazine van 28 december 2013, geschreven door Yolan Witterholt.

IMG_6945

IMG_6946 IMG_6947 IMG_6948

4 gedachten over “Artikel: Verslaafd aan oxazepam

  1. Al die pammetjes zijn inderdaad superverslavend! Ik werk in de verslavingszorg en er komen veel mensen voorbij met zo’n verslaving. De afkick is ook erg heftig. Verstandig dat je het echt alleen zo nodig gebruikt.

  2. Heftig dit verhaal! Voor mij werken alle lammetjes (die ik tot nu toe heb geprobeerd) niet, gelukkig. Echt verslaafd zal ik er dus ook niet snel aan raken.
    Heel erg goed dat je ze alleen gebruikt wanneer nodig. :)
    (Ik zie nu pas dat er lammetjes staat ipv pammetjes, maar dat vind ik eigenlijk wel net zo leuk)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *