Krakau en oxazepam

Krakau

Krakau. Ik had er zin in en zag er tegenop. Voor het eerst sinds ik me kan herinneren (2003 was denk ik voor het laatst) ging ik vijf dagen weg. In 2012 ging ik vier dagen naar Boedapest. Ik had nog geen oxazepam. De dissociaties waren heftig, en hoewel ik Boedapest écht een geweldige stad vond, wilde ik 80% van de tijd gewoon naar huis.

Een jaar later kreeg ik van de psychiater oxazepam voorschreven. Voor een ander doeleinde (waar ik het niet voor gebruikte), maar ik kwam zelf op het idee oxa te gaan gebruiken op mijn buitenlandse tripjes. In september 2013 was de vuurdoop: voor een Ajax-wedstrijd naar Barcelona. En het ging goed! Die reis heb ik geloof ik voor de zekerheid alle drie de dagen een tablet genomen. Sindsdien gaat oxazepam standaard mee op mijn tripjes. Sowieso op Schiphol voor vertrek een pil, en naar behoefte een halve of hele de rest van de dagen. Elk tripje gebruikte ik eigenlijk steeds minder. Ik denk ook omdat ik wist dat áls het fout zou gaan, oxazepam het op zou kunnen lossen. Dus dat leidde tot minder angst.

Op de dag van vertrek naar Krakau voelde ik me redelijk. We vlogen pas om 15.00 uur, en op Schiphol besloot ik geen oxazepam in te nemen. Gewoon kijken hoe het zou gaan. Ik kon ‘m altijd nog innemen. Maar dat gebeurde niet. Het ging relatief goed. Geen disso’s, alleen een standaard ‘zweem van vaagheid’. Waar ik wel doorheen zou kunnen lopen.

In Krakau zelf heb ik alleen de eerste twee ochtenden een uurtje gehad dat ik me niet zo goed voelde. Maar ik dacht: ‘Was je in Nederland nu gewoon doorgegaan? Ja? Nou, dan hier ook.’ En buiten dat was ik ook best moe (heeft alleen gelukkig bijna geen invloed gehad op de vakantie :-)…), maar als ik dan een oxa zou nemen, zou dat natuurlijk niet slim zijn.

Puntje bij paaltje heb ik de hele reis geen enkele oxazepam genomen!!!
Ik ben zo blij! Ik heb geen heftige disso’s gehad, eigenlijk ging alles prima. ‘Prima’ in mijn standaarden dan he: dus wel met lichte vaagheid, en de moeheid die ik altijd standaard heb. Maar wow!
Ik zou niet volgende keer al zes dagen ergens heen willen gaan. ‘Gewoon’ nog een keertje vijf dagen is beter denk ik. Maar zou dit nou ook komen doordat mijn sertraline is verhoogd? Geen idee natuurlijk, maar het is wel opvallend. Hooray for pills in deze situatie! ;-)

Ik in Krakau

3 gedachten over “Krakau en oxazepam

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *