Alternatieve FAQ over Ajax & VAK410

IMG_7116

Aangezien ik geregeld vragen krijg over mijn supportersschap van Ajax en het staan op VAK410, hierbij eenmalig mijn eigen, alternatieve FAQ.

Je hebt een seizoenkaart van Ajax?? Zeker voor de lekkere mannen!
Ja, ik vind Nick Viergever en Mike van der Hoorn god-de-lijk. Ik snap alleen niet zo goed waarom ze niet altijd spelen, want ze kunnen toch gewoon een bal naar voren spelen enzo?
Ahum. Als ik alleen voor de lekkere mannen kwam, had ik wel een seizoenkaart op de 1e ring lange zijde gekocht. Op de tweede ring kan ik echt niet zien hoe leuk iemand lacht of hoe zijn haar zit hoor. Al kan ik niet ontkennen dat nieuwe aankoop Gudelj er niet verkeerd uitziet. Maar daar heb ik dus niks aan tijdens de wedstrijd!

In welk vak zit je dan?
Ik sta op VAK410.

Aha, het sfeervak.
‘Sfeervak’ is een kutnaam. Zelf noemen wij dat liever niet zo. Dat klinkt erg boers en ‘opgelegd’. Wel supporten we de hele wedstrijd lang door middel van onder meer gezang. Als het goed is.

Dat had ik echt niet achter je gezocht, VAK410! En dan zing je ook mee dus?
Ach ja, iets met stille wateren en diepe gronden enzo. Het lijkt me niet erg logisch om op 410 te staan zonder mee te doen he. Alhoewel ik de eerste ben die toegeeft dat ik een eersteklas schijterd ben en aan bijvoorbeeld Mozes echt niet meedoe. Dan ben ik maar een beetje een nep410’er hoor, whatever. Ik overwin wel steeds meer angsten, ook op 410, maar deze nog niet ;-).

Jullie zijn wel een soort oempaloempa’s die gewoon door blijven zingen zonder naar het verloop van de wedstrijd te kijken…
Oempaloempa’s zijn in Charly and the chocolatefactory wel súperleuk, dus bedankt voor het compliment. Ik zal niet beweren dat ik veel van de wedstrijd zie, maar onze visie is juist dat doordat we blijven supporten, we de spelers over het dode punt heen kunnen helpen en ze meer kracht kunnen geven. Mits ze wel echt hun best doen. Zonder inzet hoef je van mij ook weinig inzet te verwachten.

Jullie staan daar alleen maar voor jezelf, niet voor de club.
Ik kan me niet indenken welk voordeel ik er voor mezelf uit heb gehaald door op 410 te staan, behalve 90 minuten lang los te kunnen gaan. En aardig wat blauwe plekken, zere schouders en keelpijn opgelopen te hebben.

Nou, jij liever dan ik. Dat je daar ook durft te staan zeg. Ik durf geeneens meer met mijn zoontje naar het voetbal.
En dat is gebaseerd op….? Verhalen in de media? Of ben je echt een keer in elkaar geslagen?
Ik zou als ik jou was ook lekker thuis blijven ja. Een rondje lopen rond de ArenA op een wedstrijddag levert gemiddeld twee gegooide bakstenen, drie galopperende politiepaarden, vijf agressieve ME’ers die je slaan met hun stok, en ongeveer 25 spreekkoren op. Dat rennen is wel goed voor de conditie trouwens, dus misschien is het toch niet zo’n slecht idee voor je.

Ja, dat lokken jullie zelf allemaal uit. Die ME’ers staan er niet voor niks. Ze slaan ook niet voor hun lol hoor!
Nee, ze staan er omdat ze thuis hun agressie niet kwijt kunnen ja.

Ik dacht altijd dat jij een slim, weldenkend persoon was die geen onzin praat.
Ik word ook soms raar aangekeken als ik dit beweer over politie en ME. Maar ga een keer mee en oordeel daarna zelf. Voetbalsupporters hebben het voor de media en dus ook ‘het volk’ áltijd gedaan, want ja, de politie is een autoriteit en supporters zijn criminelen, maar echt… ik generaliseer niet en zal dus ook niet alle politieagenten over één kam scheren, maar feit is dat ze wéten dat ze rondom voetbalwedstrijden lekker los kunnen gaan omdat ze toch de publieke opinie mee hebben. Maar nobody likes us, we don’t care, maar het blijft toch best wel verrotte irritant, al die op onwaarheden gebaseerde meningen.

Maar feit blijft dat de meeste supporters op VAK410 en de F-side criminelen zijn, die drugs gebruiken. En daar sta jij dan tussen…
Feit voor mij blijft dat ik daar totaal geen last van heb. Wil je een grammetje kopen?

 

football life

3 gedachten over “Alternatieve FAQ over Ajax & VAK410

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *