Op Sterk Water

Op Sterk Water

Mensen die weleens naar het theater gaan, en júist de mensen die nooit naar het theater gaan: lees dit stukje want ik ga jullie enthousiast maken voor een van de meest geniale cabaretgezelschappen waarbij geen avond ooit hetzelfde is. Op Sterk Water (want daar gaat het om) bestaat elk optreden uit vier of vijf cabaretiers, die ter plekke door suggesties uit het publiek de voorstelling van die avond maken. Dit theaterseizoen (en het loopt door na de zomer) hebben ze hun voorstelling voor het eerst een naam gegeven, Alfa, waardoor ze ook echt in premiere konden gaan, en zelfs vier sterren van de Volkskrant kregen. Dat de voorstelling een naam heeft, en voor het eerst ook een decor, met blokken, wil niet zeggen dat de inhoud dus vaststaat, want alsnog is elke avond compleet anders. Zo wordt er altijd aan het begin van de voorstelling iemand in de eerste rij toegezongen over zijn of haar leven, waarbij diegene steeds op een toeter moet drukken als het niet klopt wat de spelers zeggen. Vervolgens gaan ze net zolang door tot de persoon in kwestie niet meer toetert. Klinkt zo een beetje lame, maar is een hilarisch begin van de avond.

De hele avond is vervolgens gebaseerd op suggesties uit het publiek. De cabaretiers zijn stuk voor stuk ontzettend goed in het improviseren, en vullen en voelen elkaar ook perfect aan. Tim Zeegers heeft een geweldige mimiek en Roemer van der Velde zorgt voor de muzikale noot met zijn pianospel. Dit seizoen is er ook een animatietekenaar bij op het podium, die live tekeningen maakt die achter op het decor geprojecteerd worden. Hij maakt na afloop ook een compilatie van zijn tekeningen van die avond en plaatst die, heel crossmediaal, op Facebook.
Ik kan me níet voorstellen dat er mensen zijn die níet moeten lachen als ze bij Op Sterk Water zijn. Ik ben er nu vier keer geweest, en elke keer was het weer ontzettend goed. Dus hou je niet van het theater, maar wil je toch wel eens kijken hoe zo’n gebouw er nou van binnen uitziet en de pluche stoeltjes eens uitproberen tijdens een voorstelling die wel bij je past? Ga dan een avondje genieten van Op Sterk Water.

Op Sterk Water speelt vanaf 1 november weer hun voorstelling Alfa in verschillende theaters door heel Nederland, en ze staan sowieso elke maand (na de zomerstop) in het Comedy Theater in Amsterdam.

1 gedachte over “Op Sterk Water

  1. Ik ben er achter dat ik vanaf mijn werk pc niets kan plaatsen op jouw blog (oeps…foei…moet dan ook niet bezig zijn met deze) dus ik loop wat achter met reageren :P Maar ik ga ook naar Op Sterk Water! Niet door jou blog maar mijn moeder kwam er mee aanzetten. Grappig dat jij dus er ook heen bent geweest en jouw blog bevestigt dat ik de goede keuze heb gemaakt om ja te zeggen. Want eerlijk gezegd kende ik ze niet ;)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *