Mijn 10 foodconfessions!

foodheader

Deze tag kwam voorbij op Gewoon wat een studentje ’s avonds eet en het leek me leuk ook eens een tag in te vullen. Dus hierbij mijn 10 foodconfessions!

1. Ik laat áltijd wel wat staan van mijn eten. Dit heb ik al vanaf dat ik heel jong was. Of het nou een heel klein stukje korst van mijn boterham is, of de laatste hap van mijn bord avondeten: ik eet nooit een maaltijd totaal op. Dit geldt natuurlijk niet voor een chocoladereep of een zak chips.

2. Ik lustte vroeger echt heel erg weinig, waardoor ik elke week vrijwel hetzelfde at. Sinds ik op mezelf woon, kook ik allerlei lekkere receptjes en probeer ik steeds weer nieuwe dingen uit, en ik lust nu echt veel meer dingen. Dat is wel zo fijn als ik naar een restaurant ga of bij iemand blijf eten!

3. Omdat ik dus bijna niets lustte, haatte ik het vroeger om uiteten te gaan, en dat deed ik dus ook vrijwel niet. Nog steeds is uiteten gaan niet echt aan mij besteed. Maar ik vind het nu wel een stuk leuker dan vroeger in ieder geval.

4. Als ik iets niet lekker vind ruiken, of het heeft een aparte structuur, dan lust ik het vaak niet. Dit heb ik bijvoorbeeld met champignons: door de zompige structuur ga ik al bijna over m’n nek als ik het alleen maar vóel. Net zoals bij tofu.

5. Ik ben vegetariër. Een paar jaar geleden ben ik het geweest, maar toen na een tijdje weer begonnen met (wel gematigd) vlees eten. Nu ben ik het sinds een jaartje, gok ik, opnieuw, en het gaat prima. Alleen wat verlang ik soms naar een hamburger van de Mac, of bitterballen!

6. Ik haal de laatste paar maanden vrijwel geen snoep en koek in huis. Ik at namelijk ’s avonds vaak aardig wat snoep weg. Niet dat ik er dik van werd, maar gezond kun je het niet noemen natuurlijk. Nu ik daar dus echter sinds twee maanden ofzo mee gestopt ben, merk ik echt dat ik gewoon echt moet afkicken! Ik heb ’s avonds zó’n behoefte aan suikers. Sowieso kan ik niet zonder eten ’s avonds, dus nu neem ik dan maar wat droge toastjes of ontbijtkoek of wat yoghurt.

7. Ik ben een luie koker (is dat een woord? ik vind ‘kok’ zo raar ook). Vroeger at ik vaak aardappelen, maar tegenwoordig heel zelden, omdat ik het teveel werk vind. Als ik nu aardappelen eet, zijn het vaak aardappelschijfjes die al kant en klaar zijn en je alleen maar in de koekenpan hoeft te gooien. Ik let altijd op koopjes en de folders etc., maar met dit soort makkelijke verpakkingen ben ik dan wel weer makkelijk qua geld. Net zoals bijvoorbeeld spitskool: die koop ik vrijwel altijd in een (veel duurder natuurlijk) kant-en-klaar zakje in plaats van dat ik een hele spitskool koop die ik nog zelf moet gaan wassen en snijden.

8. Mijn guilty pleasures zijn verse chocosoesjes van de AH, en verse roombotercroissants <3.

9. Ik word oprecht heel gelukkig van heel veel vers fruit in huis hebben. Jammer dat veel fruit zo duur is voor een klein bakje (zoals frambozen, bramen etc.). Soms sla ik op de markt even mijn slag.

10. Als ik bij iemand op bezoek ben, of bijvoorbeeld bij een officieel gesprek, neem ik vaak water als drinken. Buiten het feit dat ik dit ook gewoon prima drinken vind, doe ik dit ook zodat het minder erg is als ik mijn glas niet leeg heb gedronken als ik weg ga.

Wat zijn jouw foodconfessions?

Volg je me al op Facebook en/of Bloglovin om op de hoogte te blijven van nieuwe posts?

Beat My Fears

Beat My Fears

 

 

6 gedachten over “Mijn 10 foodconfessions!

  1. Dat van die kleine beetjes eten over houden heb ik ook lang gehad! Nu vind ik eigenlijk dat mijn bord zo leeg mogelijk moet zijn. Bij drinken laat ik wel altijd een laagje over. Vreemd hè!

  2. Wat tof dat je ook vegetariër bent! :-)
    En dat stukje over structuur van eten en eten niet lusten is voor mij ontzettend herkenbaar. Ik lust eigenlijk alleen maar dingen niet omdat ik de structuur zo vreselijk vind. Champignons inderdaad, bah! Niet heel handig als vegetariër, want er staat vaak genoeg ergens ‘gevulde champignons’ op de kaart… Of paddestoelenlasagna… Of iets anders in die richting. Irritant!

  3. Ha! Leuk om te lezen :) Misschien kan je ’s avonds na t eten een smoothie doen, dan heb je wel de suikers, maar geen droge toastjes ^^ En aardappels met schil zijn ook gewoon lekker. Ik ga namelijk ook niet mn aardappels schillen als ik ze ga bakken of koken! :)

  4. Ha Ha, dat is inderdaad waar. Vanaf heel jong liet je restjes staan, een potje olvarit gevuld met bietjes , zodra de lepel er aan kwam om je te voeren……. werd die pats boem weggeslagen. Ik ben blij dat je nu wel andere groenten eet, want was was het saai eten vroeger, iedere week hetzelfde, ….. bruine bonen, sperziebonen, worteltjes, spinazie……. bruine bonen, sperziebonen………… Ha Ha.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *