Liebster Award

liebsterheader

Door Kim ben ik genomineerd voor de Liebster Award. Thanks Kim! De Liebster Award gaat al een tijdlang door blogland heen, en heeft als doel nieuwe beginnende bloggers te ontdekken en wat meer over ze te weten te komen. Klik snel door voor mijn antwoorden én nieuwe genomineerden!

De regels van de Liebster Award:

-Bedank en link naar de persoon/blog die je genomineerd heeft.
-Beantwoord de vragen die je gegeven zijn door degene die je genomineerd heeft.
-Nomineer 11 andere bloggers en link deze (200 volgers of minder).
-Stel iedere genomineerde op de hoogte van hun nominatie.
-Maak een vragenlijstje van 11 vragen voor de genomineerden.

Mijn vragen en antwoorden!

1. Wanneer ben je gestart met bloggen en waarom?

Poeh, dit weet ik echt niet meer. Op de middelbare school had ik zelfs al blogs. Die dan best snel weer dood gingen. Ik ben er echt ikweetniethoeveel gestart. Het ‘waarom’ weet ik nog wel: ik hield gewoon, net als nu nog, van schrijven. Al toen ik klein was, vanaf mijn zesde ofzo, hield ik dagboeken bij. Op vakantie maakte ik uitgebreide reisverslagen (doe ik ook nog steeds), en na afloop schreef ik ook in het fotoalbum hele verhalen bij de foto’s.

2. Wat vind je het allerleukste aan bloggen?

De interactie vind ik het leukst. Dat mensen ook echt je blogs lezen. Je doet het natuurlijk ook deels voor jezelf, want het is lekker dingen van je af te schrijven, maar als je het publiek echt niet belangrijk zou vinden, zou je het wel gewoon bij je offline dagboek houden. Ik vind het dus het leukst als ik leuke reacties krijg, en leuke tips en tricks waar ik wat aan heb, of dat mensen zeggen dat ze iets aan je blog gehad hebben. Dus mensen: kom maar op! ;-)

3. Wat is je favoriete feestdag?

Ik denk Kerstmis. Ik kan me geen andere feestdag bedenken die ik echt vier. Ja, Oud en Nieuw maar nee, die is zeker niet favoriet. Wél vind ik Sinterklaas heel erg leuk als je het nog met kleine kindjes viert die nog geloven. Daarna is de lol eraf voor mij, en ik heb het dus ook al jaren niet gevierd.
Maar Kerst dus. Vooral Kerstavond, al lijkt het me een stuk leuker met een grote familie. Ik ben altijd alleen met mijn moeder. Neemt niet weg dat de traditie fijn is: kadootjes uitpakken en All You Need is Love kijken. En dan op Eerste of Tweede Kerstdag gaan we vrijwel altijd naar het theater, na afloop broodje in de trein eten. Mijn moeder en ik houden niet van eten. Sowieso niet van uitgebreid eten. En voorál niet van al het gedoe wat bij veel mensen met de Kerst komt kijken. Soms gaan we op een van de Kerstdagen bij mijn tante, oom, neefjes en nichtje eten.Ik denk serieus dat ik Kerst en eten heel leuk zou kunnen vinden, maar dan wel met vééél mensen. En onze familie is gewoon maar klein. Mijn droom is echt om ook eens aan zo’n grote tafel te zitten en lekker te dineren en kadootjes uit te pakken etc. met een groot gezin of familie. Dus ik hoop altijd maar dat mijn toekomstige man uit een groot gezin komt ;-).
Maar voor nu ben ik dus niet zo opgevoed en heb ik het nooit meegemaakt, dus is het nooit zo bijzonder. Al is het dus wel gezellig, maar één Kerstavond en één Kerstdag (voor het theater) zijn wel genoeg.

4. Welke TV serie zou je aanraden aan je lezers?

Ik kijk echt heel erg weinig televisie, en de series die ik dan wél kijk, zijn al algemeen bekend. Ik heb geen Netflix, ik download geen series, niets van dat alles. Maar mijn aanraders zijn:
Met stip op nummer 1: Wie is… de mol? Ik hou zó van dat programma. Ik kijk het al vanaf seizoen twee. Wel moet ik zeggen dat ik het met onbekende Nederlanders veel en veel leuker vond dan met BN’ers, maar ja, elk programma wordt de laatste jaren ‘geBN’erd’. En toen Freek Bartels er inzat, klaagde ik natuurlijk niet :-).

Verder mijn aanraders qua series: Grey’s Anatomy (duh!), Celblok H en Penoza (wow wow zo goed).
En wat ik nú heel erg leuk vind, is de serie Bagels & Beans, elke dinsdag op Net 5.

5. Wat was je allerleukste vakantie tot nu toe?

Ik ga dus niet vaak op vakantie. Vakantie in de zin van ‘minstens een week weg’. Vroeger heb ik dat wel gedaan, en ik weet wel dat ik de reis naar Florida echt superleuk vond, maar dat is alweer 13 jaar geleden, en ik weet er niet meer zo heel veel van. Dus ik ga gewoon lekker kiezen uit mijn maximaal-4-dagen-stedentripjes ;-). Die heb ik voornamelijk met Ajax gemaakt. Een van mijn favoriete tripjes was naar Thessaloniki, voor PAOK Saloniki – Ajax, in 2010. Hier besloot ik een paar dagen van tevoren tóch heen te gaan, met twee jongens waarvan ik de ene alleen van internet kende (en van een telefonisch interview dat ik met hem had gehad voor school, hij is politicus. Dus betrouwbaar. Zeggen ze. ;-)…). De andere kende ik helemaal niet (dat is de beste vriend van de eerste). Maar wat wás het fijn. En ik kan me niet herinneren dat ik vaag ben geweest, hoewel ik dus toch al 2,5 jaar ziek was. Het was alleen wel echt veeeeeel te warm voor mij, kan ik niet goed tegen, zo’n 40 graden. Maar verder: de jongens waren fijn, er waren maar weinig supporters (wat ik meestal wel het leukste vind), het was een beetje onveilig dus spannend, en ik ging gewoon zonder ze te kennen een tripje doen naar Griekenland haha, trots op mezelf toen wel. De terugweg vloog ik alleen terug, en bleek ik bijna gelijktijdig terug te vliegen met de Ajax-selectie, dus ik had in de wachtruimte nog een heel gesprek met Greg (Gregory van der Wiel), waardoor ik de tijd vergat, en er werd omgeroepen dat ik de vlucht aan het delayen was. Oeps.

Verder was het weekendje Gent eind vorig jaar met een van mijn fijnste vriendinnetjes ook erg leuk en gezellig. Veel gezien, veel gedaan, onwijs veel lol gehad, en als ik even op was, namen we gewoon even rust. Ging allemaal heel ongedwongen en fijn. Oh ja, en natuurlijk Londen met haar en een ander vriendinnetje begin vorig jaar was ook echt heel erg tof. En Wenen met een van mijn fijnste vriendjes, eind vorig jaar.

Nou ja, ik kan niet kiezen dus gewoon ;-).

Gent gent2 londen paok wenen wenen2

6. Wat eet je ’s ochtends het liefst?

Als ik echt zou mogen kiezen, eet ik het liefst een warm croissantje met kaas, of suiker, of gesmolten hagelslag. En daarbij dan aardbeien met suiker.
Maar goed, het gebeurt natuurlijk zelden dat ik dit eet, dus mijn standaard favoriete ontbijt is gewoon een afbakbroodje/pistoletje met boter/suiker of boter en pindakaas.
Wat ik echter zes van de zeven dagen eet, is gewoon een bruine boterham met speculoos of honing, en een banaan. Saai.

7. Als je zou móeten emigreren, welk land zou je dan kiezen?

Als ik zou moeten emigreren, zou ik denk ik doodgaan haha. Als ik echt zou moeten kiezen, zou ik Groot-Brittanie kiezen, en dan wel Londen. Ik vind die stad echt geweldig, net zoals het Britse accent (vooral bij mannen natuurlijk. Gosh.)

8. Wat is je favoriete seizoen?

De lente, for sure! De zomer is me te warm, de winter te koud en dan zie je niet welke leuke kleding iedereen aanheeft, en in de herfst regent en waait het teveel. Vroeger was de herfst altijd mijn favoriete seizoen weet ik nog wel. Maar nee, het is nu echt de lente. Lekker het zonnetje, mensen vrolijker, kleurrijker, de lucht is niet meer zo somber, je kan weer zonder winterjas of zelfs zonder jas de straat op. I really lóve spring.

9. Wie is je celebrity crush?

Ik denk dat een aantal van mijn vriendinnen nu in koor zouden roepen: ‘Eggie!!!’ haha. Ach, ik weet niet of Egbert Jan Weeber een crush is haha, maar hij is wel de eerste aan wie ik bij deze vraag denk.

10. Wat zijn de dingen die je wil bereiken binnen nu én vijf jaar?

Een goedgelezen blog. Een fijne baan waarin ik me thuisvoel (en ietsjes meer verdien dan het loon dat je in een winkel krijgt ;-)…). En bovenal: laat me alsjeblieftttt over vijf jaar ‘gewoon gezond zijn’. Ik wil bereiken dat mijn disso’s en angsten zijn opgelost. Maar goed, ik heb daar zelf niet héél veel invloed op denk ik, helaas.

11. Heb je huisdieren? Zo ja, vertel er wat over. Zo nee, waarom niet?

Nee, ik heb geen huisdieren. Toen ik nog bij mijn moeder woonde, hebben we een hondje gehad. Het was een bang beest, en ik vond er echt niet zoveel aan haha. Voor katten ben ik bang. En ik heb ook gewoon geen tijd voor huisdieren. En ik vind ze dus ook niet zo leuk. Later zou ik wel een mooie hond willen hebben, een labrador of Sint Bernard.

Ik nomineer de volgende bloggers:

 1. Vera
 2. Saar
 3. Marlou
 4. Amy
 5. Elaintje
 6. Angélique
 7. Nurse Martens
 8. Els
 9. Petra
 10. Swaen
 11. Tamarah

En tot slot de nieuwe vragen

 1. Wat betekent muziek voor jou?
 2. Wat is je favoriete quote/levensspreuk?
 3. Wat vind je het mooist aan jezelf?
 4. Wat vind je het leukst aan bloggen?
 5. Noem één ding wat niet veel mensen van je weten
 6. Wat is je lievelingsboek, en wat was je lievelingsboek toen je klein was?
 7. In hoeverre volg je het nieuws in de wereld?
 8. Wat staat er bovenaan je bucketlist?
 9. Wat is je lievelingsblog, en waarom?
 10. Wat zou je doen met een miljoen?
 11. Ben je creatief?

Ik ben benieuwd naar de antwoorden!

10 gedachten over “Liebster Award

 1. Grappig dat je schrijft dat je dood zou gaan wanneer je zou moeten emigreren. Oké, nee, helemaal niet grappig – maar ik kom even niet op een beter woord… Ik had niet verwacht dat je zo extreem niet zou willen emigreren! Misschien is dat beeld slechts gekomen omdat ik geloof ik wel eens op je blog foto’s van jou tijdens een stedentrip heb gezien en je daar enorm straalde. Misschien heb ik toen een ietwat snelle conclusie getrokken dat jij je in het buitenland heel erg op je gemak voelt. :-)
  Weer wat geleerd. :-)
  Hele fijne avond!

  1. Haha ik geniet ook erg van stedentrips, en vroeger helemáál, maar sinds mijn disso’s kan ik niet langer dan 4 dagen weg (nou ja, hopelijk dit jaar 5 dagen). Ik heb er ook altijd oxazepam bij nodig helaas :(
   dus vandaar, langer dan 5 dagen uit mijn veilige omgeving zou me niet lukken denk ik ;)

 2. Leuk ingevuld! Volgens mij heb ik het wel getroffen met mijn familie in Duitsland. We zijn meestal wel met 15/20+ mensen en er komt steeds meer aanhang. Daarom eten we ook in de garage, omdat het anders niet meer past, haha.

  Met de lente ben ik het helemaal eens. Warmte en ik gaan niet zo goed samen. Al heb ik sinds vorig jaar een ventilator, heerlijk ding!

 3. Leuk zo’n award, leuk ingevuld ook! Haha, je zegt wel dat je niet vaak op vakantie gaat, maar je noemt al gelijk heel wat op! Minivakanties zijn óók vakanties! :D
  Jup, die interactie is inderdaad het allerleukste :) Ook al begint het eerst bij jezelf, dat je het zelf leuk vindt, natuurlijk. De antwoorden van vraag 10 wens ik jou echt van harte toe!
  Liefs

  1. haha ja daar heb je wel gelijk in, maar ik vind een paar dagen weg niet echt vakantievakantie zeg maar, vandaar ;-).
   En thanks! <3

 4. Mooie wensen voor over 5 jaar. Hopelijk komt dat allemaal hoed :-)! Wat lief dat je me getagd hebt, helaas heb ik deze tag al eens ingevuld :-).

 5. Bedankt voor de nominatie. Ik had hem net al ingevuld vanuit een andere nominatie. Maar ik heb je daar ook wel nog even genoemd!En vvolgens mij maak je een hoop reisjes :-)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *