Gratis.

haarlem

Ik ben de afgelopen week totaal gelukkig geworden door een site. Een Facebookpagina om precies te zijn: Gratis af te halen in Haarlem!. Hierop bieden mensen dingen aan die ze niet meer gebruiken en die anderen gratis kunnen ophalen bij ze. Ik ontdekte de pagina vorige week pas en was meteen om. Er wordt vaak wat geplaatst en mensen zijn er als de kippen bij om te reageren. Het gaat vaak zo snel dat het wel gratis lijkt. Oh ja, dat is het ook.

Afgelopen dinsdag werden er vijf lichtgele/witte kommetjes aangeboden. Precies de kleur en stijl van de borden die ik al in mijn uitzet heb. Iemand had al gereageerd, maar kon ze uiteindelijk niet ophalen en dus mocht ik ze hebben. En het toeval wil: het bleek een bekende te zijn. Of ja, een bekende… de cassiere van de C1000 die we al lang kennen, en die ook vaak in de Etos komt. En: vrijwel om de hoek bij me bleek te wonen.

Ik besloot ook wat dingen op de site te zetten. Eerst maar wat dvd’s. Binnen een minuut waren daar al de reacties. De helft ging naar de vrouw-van-de-kommetjes en de andere helft naar een onbekende. Die deze vanochtend op de fiets bij me op kwam halen, en wat was dat leuk! Iemand zo blij maken met dingen die je zelf niet meer hoeft. Ik besloot vandaag nog meer dingen erop te zetten. Ook dingen waarvan ik dacht: zou daar wel animo voor zijn? Maar ja, dat was er. En weer onwijs snel na plaatsing: de te grote, lelijke zonnebril, het Jip en Janneke-boekje, de twee tasjes van Bourjois, wat cd’s en nog wat dvd’s. En op het PSP-boek kreeg ik een opvallende reactie: “Leonie heb je Paintshop nog? De buurvrouw…”. Bleek mijn buurvrouw dus ook op de pagina rond te zwerven. En mijn boek te willen. Even aanbellen, en ik was weer van mijn rotzooi af. Vanavond werden ook de twee tasjes opgehaald. En dat maakte me echt weer supervrolijk. Ik word er gewoon blij van om andere mensen blij te kunnen maken. Dus: een aanrader. Ik weet niet of het ook van andere steden bestaat, maar dat zal vast.

Vanavond ging ik ook mijn eigen schaaltjes ophalen. En ze zijn net zo mooi en net zo passend bij m’n borden als ik dacht toen ik ze zag op de foto! Wat een uitvinding, die site.

En ja, ik heb dus een huisje! Maar daarover later deze week meer in een aparte post :).

Door het licht een beetje onduidelijk, maar ze zijn dus zachtgeel ;)
Door het licht een beetje onduidelijk, maar ze zijn dus zachtgeel ;)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *