De Moeder dochter Tag

collage1

Op Celeste’s blog kwam ik een tijdje geleden De Moeder Dochter Tag tegen. Ik vond het meteen een leuk idee om mijn mams ook aan dit vragenvuur te onderwerpen en vandaag was het zover! Met een aantal andere vragen, maar grotendeels dezelfde :). Benieuwd hoe goed mijn moeder mij kent? (L=ik, M=mijn moeder).

Waar kun je mij ’s nachts voor wakker maken?
M: Voor Ajax. Nou ja, ik maak je liever niet wakker ’s nachts.
L: Nee, je kunt me beter laten liggen ja. Of het moet iets héél uitzonderlijks bijzonders zijn.

Wat is mijn slechtste eigenschap?
M: Ongeduldigheid. In de zin dat je, als je bijvoorbeeld mensen iets uitlegt, heel snel denkt ‘Jezus, dat snap je toch wel?!’. Niet iedereen is zo clever als jij. En verder mag je mensen of je mag ze niet. Punt. Je oordeelt snel. Dat is ook een best slechte eigenschap vind ik.
L: Ja, ik ben het met je eens. Vrijwel alles is bij mij zwart/wit. Er is geen grijs. Ik had alleen wel verwacht dat je over mijn niet-netjesheid in huis zou beginnen!
M: Oh, daar dacht ik geeneens aan. Ik dacht echt aan je innerlijk. Die twee dingen die ik noemde, vind ik eerder slecht dan het niet opruimen van je huis. Het is jouw huis, en je vindt het zelf ook helemaal niet zo slecht opgeruimd, dus ja.

Wat is mijn beste eigenschap?
M: Doorzettingsvermogen. Een vechtersbaas. Vechtersbaas eigenlijk op nummer één. Je moet eigenlijk nog meer vechten dan je doorzettingsvermogen, snap je? Wij hebben doorzettingsvermogen, maar wij hoeven niet te vechten om dat doorzettingsvermogen aan te spreken.
L: Mooie :). Ik snap je. Ik vind dat zelf ook mijn beste eigenschap, plus mijn eerlijkheid.

Waar kijk ik naar als ik tv kijk?
M: Voetbalwedstrijden, Ajax. Maar dat is niet het hele jaar door natuurlijk. Penoza, en die serie met die buitenechtelijke relatie toen, oh ja, Overspel. Maar dat is nu ook niet meer, maar je kijkt nu eigenlijk ook bijna geen tv. Ik weet wel dat je nu naar Jopie Parlevliet kijkt, maar daar schaam je je natuurlijk een beetje voor. (Ehh..?? – red.)
En je kijkt op NPO3 toch, naar Valerio? En naar Over mijn Lijk, dat soort programma’s.
L: Voetbalwedstrijden kijk ik niet echt op tv. Bij Ajax ben ik vrijwel altijd he, en verder kijk ik niet echt voetbal op tv. Verder heb je gelijk, alleen is het wel erg dat je gewoon mijn favoriete Wie is.. de mol? bent vergeten!
M: Oh ja, shit, natuurlijk!

Naar wat voor muziek luister ik?
M: Ja jeetje. Ik weet echt niet meer wat je de laatste jaren doet. Je luistert naar 3FM: naar Giel en naar Coen en Sander, maar die zijn nu natuurlijk weg daar. Wanneer beginnen ze eigenlijk bij die andere zender? En Anouk is natuurlijk een heel belangrijke, en Bløf. En waar jij toen met die jongen naar toe zou gaan, harde ruige muziek.
L: Ik denk dat je De Jeugd van Tegenwoordig bedoelt? Maar dat is niet echt hard en ruig hoor…
M: Ja, die bedoel ik. En ook nog zo’n muzikant, zo’n hele bekende met een grote bos haar ..*denkt even na*…… Kyteman bedoel ik. En je houdt natuurlijk ook van muziek uit musicals.
L: Het klopt grotendeels. Alleen Kyteman vond ik een paar jaar geleden wel leuk, maar ik luister niet echt zijn muziek. En je bent Muse vergeten, maar die was ook best moeilijk.

Welk boekgenre spreekt mij het meeste aan?
M: Áls jij leest… Je leest niet zoveel meer. Je leest meer tijdschriften. Al blader je die volgens mij ook alleen maar grotendeels door. Ik denk dat je alleen de Volkskrant nog leest. En áls je leest, lees je een boek over voetbal. Of je leest over dat programma waar ze met z’n vijven op dat podium zitten, Hard Gras. En verder psychologische boeken. En Anne Frank. Maar dat is allemaal meer wat je vroeger graag las.
L: Ja, ik lees nu inderdaad zelden. Maar Harry Potter blijft natuurlijk een van mijn favorieten! En Christiane F. (M: “Nog steeds??”) en Dagen van Gras. Hard Gras lees ik eigenlijk nooit meer. En tijdschriften blader ik niet alleen maar door trouwens! Ik vind het wel knap dat je Hard Gras kent trouwens haha.

collage2

Hoe ziet mijn type jongen eruit?
M: Zoals R.! haha. Nee, ik denk wel sportief. Geen buik. Iets groter dan jij. Goed gekleed, sportief gekleed dan dus. Zoals die date die je van de week had, dat paste niet bij jou. Die was veel te simpel. Hij moet robuust zijn, een man-man. Wel een echte kerel. Ik zou er een foto van R. bijplakken. Dat is wel jouw type.
L: Haha, je hebt gelijk. R. is wel het type waar ik op val. Verder val ik vrijwel nooit op blond, en het moet geen softie zijn nee.

Wat vind ik het mooiste aan mezelf?
M: Je ogen.
L: Ik weet het eigenlijk niet meer. Ik krijg wel over mijn ogen de meeste complimentjes en ik vind ze ook wel mooi, qua kleur en intensiteit ofzo, maar ik had echt heel graag grotere, van die Bambi-ogen willen hebben. Ik ben wel blij met mijn figuur..
M: Dat is niet waar! Je zat net nog te vertellen dat je in de sportschool komende tijd aan je schouders enzo wil werken.
L: Ja, oké oké. Maar gewoon, mijn taille, rondingen, platte buik enzo, daar ben ik wel blij mee. En met mijn lippen en lach.
M: Ja, daar ben ik het ook wel mee eens.

Wie is mijn favoriete Bekende Nederlander?
M: Ik denk haast Freek Bartels. Maar bij voetbal… laatste tijd zijn er zoveel verschuivingen geweest. Ik denk ook Valerio. Frank de Boer. En vroeger was je helemaal leip van Chantal Janzen, maar ik weet niet of dat nu nog zo is.
L: Haha, Frank de Boer. Ja hij is wel leuk, maar mijn favo BN’er, nee haha. Freek inderdaad, en Valerio vind ik ook tof. En Chantal volg ik niet meer zo. Ik wil nog wel naar alle musicals waar ze in speelt, maar ik kijk haar programma’s op tv allemaal niet enzo. Maar je bent de belangrijkste vergeten, waarvan ik dacht dat je die meteen zou noemen: Egbert Jan Weeber!
M: Oh ja, hoe kan ik die nou vergeten?!

Wat is mijn favoriete VAK410-liedje?
M: Ja dat is.. daar klappen ze ook op.. Het woordje goden komt erin voor. Het is niet het liedje dat wij samen op vakantie hebben gezongen. Noem eens wat titels…
L: *ik zing het begin van een paar nummers*
M: Ja! Ik bedoel ‘Ajax godenzonen superjoden’. Dat denk ik.
L: Nee, helaas, die vind ik niet het leukst. Dat liedje wat we in Boedapest en Krakow zongen, is een van mijn favo’s. (Wij zijn Ajax uit de hoofdstad – red.) En verder nog een wat nieuwer nummer, en ‘Ajax uit Mokum’, die ken je ook wel.
M: Oh, ik wist nog wel het liedje van vakantie, maar niet dat het je favoriet is. Ik zie juist voor me dat je bij ‘Ajax godenzonen’ helemaal los gaat haha, al je agressie kwijt. Dat vind ik echt zo’n liedje daarvoor.

Welk land staat het hoogste op mijn wishlist?
M: IJsland. En een land waar je het noorderlicht kunt zien. Ik heb dat laatst op tv gezien, zó mooi!
L: Ja, klopt beide. Maar ik wil natuurlijk het allerliefst naar New York.
M: Ja, maar je zei een land en geen stad haha.

Wat is mijn favoriete seizoen en waarom?
M: De lente. Maar waarom ook alweer? Het was in ieder geval geen herfst meer, dat was het vroeger. Ik weet dat je vertelde van de lente laatst. De temperatuur is dan lekker, de mensen komen weer uit de deur, en ze zijn vriendelijker, en je kunt weer luchtigere kleding aan.
L: Klopt precies!

Wat is mijn dierbaarste bezit?
M: Hmm.. dat is een moeilijke vraag. Ik denk de as en het horloge van je vader.
L: Ja, ik dacht ook meteen daaraan, maar dan aan zijn armbandje. Maar ook aan al mijn foto’s en fotoboeken.
M: En misschien dan ook de dvd’s met filmpjes van ons van vroeger?
L: Ja, die ook. En Bas natuurlijk! (De knuffelhond die ik al vanaf mijn geboorte heb, die ik-weet-niet-hoevaak weer in elkaar gezet is met naald en draad, en nu al jaren op de kledingkast m’n slaapkamer bewaakt ;-)…- red.)

Wie is mijn favoriete voetballer aller tijden? Het zijn er twee.
M: Daniel de Ridder. En Johnny Heitinga. Nee, ik weet het! Zlatan Ibrahuppeldepup. Niet? Wel van Ajax toch? Laat me even denken… Ik zal me straks wel voor m’n kop slaan anders als je het zegt.
L: *Na paar minuten nadenken* Zal ik het zeggen?
M: Neenee, laat me nog even denken.
L: De liefde zit in de familie in ieder geval.
M: *na nog een tijdje nadenken* Wat is de beginletter van zijn naam?
L: Een J.
M: Ja, Johnny Heitinga dus, maar die is het niet. Hmm…
*Nóg wat hints later*
L: Het is Jari Litmanen.
M: Oh ja!
L: Bij Daniel heb je natuurlijk ook wel gelijk, maar die bedoelde ik eigenlijk niet haha. Ik bedoelde Jari en Chivu.
M: Ja, die laatste zegt me echt niks.

Hoe vond je het gaan?
M: Ik vond het wel eng haha. Ik dacht dat ik eigenlijk helemaal niets wist, maar viel me mee dat ik toch nog wel aardig wat wist. Ik vond het wel moeilijk met bijvoorbeeld die boeken en muziek: als je nog bij me woonde, zou ik het wel geweten hebben, maar nu weet ik dat soort dingen niet meer. En ik vond het grappig dat we bij slechte eigenschappen aan heel andere dingen dachten.

Ik vond het echt een heel leuke tag! En m’n mams wist toch best veel van me. Ik vind het wel erg grappig dat ze de vraag over mijn type jongen eigenlijk het beste beantwoord heeft haha.

 

 

 

 

 

 

2 gedachten over “De Moeder dochter Tag

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *