Bucketlist

IMG_8686

Een aantal weken geleden heb ik met twee vrienden graffiti gespoten omdat ik en een van die vrienden dat allebei al heel lang op onze bucketlist hadden staan. Ik wilde het echt al járen. Het was vet en smaakte naar meer, maar nu dit dus afgestreept kan worden van de list, vroeg de andere vriend aan ons: wat willen jullie hierna doen? Wat staat nog meer op jullie bucketlist?
Ik weet trouwens niet of het een goed idee is dit nu online te zetten haha, maar goed, net of de ACAB mijn blogje leest…

Ik vond toevallig deze week weer mijn ‘101-dingen-in-1001-dagen’-lijst die ik zo’n zes jaar geleden alweer voor het laatst had gemaakt. Toentertijd heb ik hem vaak aangepast. En ook een aantal dingen behaald, maar veel ook niet. Nu ik hem weer doorlas, bleek dat ik in de afgelopen jaren ook onbewust een aantal dingen van de lijst heb gedaan. Een aantal dingen op de lijst zou ik nog steeds heel graag willen doen. Andere dingen vind ik niet meer zo belangrijk. Het is dus tijd voor een nieuwe bucketlist. Niet zo’n lange 101-dingen-lijst waar je per se aan de 101 dingen dus moest komen, en er ook wat onzin opkwam, maar gewoon een lijst met doelen die je echt nog wil behalen de komende jaren. En die steeds aangevuld en veranderd kan worden.
Maar wat staat er nu dan op mijn bucketlist?

1. Naar New York
Dit wil ik al ontzettend lang. Maar het kan nog niet, omdat ik dus nog niet een week op vakantie kan. Vorig jaar heb ik vier dagen Berlijn gedaan, wat goed ging. Dit jaar ga ik vijf dagen naar Krakow. En dat alles is ook om langzaam het aantal dagen op te bouwen zodat ik hopelijk uiteindelijk naar New York, the city of dreams, kan. Sowieso the city of my dreams.

2. Met dolfijnen zwemmen
Ontzettend, ontzéttend cliché, I know. Maar niet minder waar daarom. Ook dit wil ik al heel erg lang, net als miljoenen andere mensen. Maar ik wil het niet in bijvoorbeeld het Dolfinarium ofzo, dus hier zal ik toch ook echt voor op reis moeten. Dus dat duurt nog wel even voor dit doel behaald wordt.

3. Op een sport gaan
Dit kan ik nog niet doen vanwege mijn angsten. Ik wil al een paar jaar graag op boksen/kickboksen. Ik twijfel de laatste tijd wel echter daarover. Maar sowieso zou ik graaaaaaag een sport willen doen. En nee, geen fitness/sportschool, want dat is echt niks voor mij. Ik ben wel blij met mijn PMT (therapie) de laatste maanden, want zo doe ik toch een beetje aan sport, en geregeld nog vrij intensief ook. En ik lieg niet als ik zeg dat op VAK410 een wedstrijd volgen ook best goed voor je conditie is ;-).

4. Een EHBO-cursus doen
Deze is niet zo moeilijk zou je zeggen, maar het komt er toch steeds niet van.

5. Een voetbal leren hooghouden
Deze klinkt heel lame, maar wil ik écht haha. Ik kan nu nog geen één keer een bal hooghouden. Ik wil in eerste instantie vijf keer kunnen hooghouden, want als vijf keer lukt, lukt twintig keer ook wel.

6. Een goedlopende weblog hebben
Ook dit is een doel voor de langere termijn, maar waar ik wel hard aan moet gaan werken als ik dit echt wil ;-). Mijn ultieme doel volgt hierop, but I’ll keep that for myself.

7. Het Noorderlicht zien in het noorden van Scandinavië
Hiervoor moet ik gewoon een tijdje gaan sparen. En mensen vinden die mee willen :-).

8. Naar IJsland
Ik weet niet waarom, maar IJsland trekt me al heel veel jaar enorm. Het is alleen zo ver-schrik-ke-lijk duur. En omdat ik nog niet langer dan vijf dagen op reis kan, wil ik er nog niet heen gaan.

Wat voor dingen wil jij echt nog in je leven doen?

2 gedachten over “Bucketlist

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *